More


  Pasajul de pe Bulevardul Transilvania, în paragină. Ce spun autoritățile

  =

  Municipiul Satu Mare este într-un proces activ de îmbunătățire a infrastructurii, dovadă în acest sens fiind, printre altele, lucrările de la Podul Decebal sau intersecția “Crinul” de pe Strada Careiului. Faptul că aceste lucrări au fost inițiate, chiar dacă metodele de acțiune propriu-zisă ar putea fi eficientizate – este lăudabil și indică faptul că aleșii locali înfăptuiesc, nu doar promit. Cu toate acestea, lăsarea în paragină de mult timp a pasajului care face legătura între dig și clădirea Prefecturii – în plin centru al orașului – trebuie urgent avută în vedere.

  20170807_185540

  O imagine nu tocmai favorabilă

  Starea pasajului de pe Bulevardul Transilvania nu este un subiect nou, dar are cu siguranță nevoie de atenția stringentă a autorităților locale. Betonul surpat de la bază, treptele pe care a început demult să se dezvolte o vegetație luxuriantă, lateralele cojite și “pictate” cu grafitti care se șterge deja “de la sine” – sunt dovezi incontestabile că în această direcție concentrarea autorităților nu s-a îndreptat de ani de zile, deși locația este, nu doar teoretic, ci și efectiv, la doi pași de sediile instituțiilor publice competente. Mai mult, o astfel de panoramă, îl lasă în mod sigur, atât probabil pe orice sătmărean, cât și pe orice turist autohton sau străin – cu un gust puternic amărui, zona fiind ultracentrală.

  Ce spune city managerul municipiului Satu Mare

  GNV a adus la cunoștința autorității abilitate această problemă, tocmai în scopul soluționării ei cât mai rapide. Astfel, Maskulik Csaba, city managerul municipiului Satu Mare a declarat: “Se are în vedere această chestiune. Defapt, expertiză tehnică deja există pentru lucrare și urmează să facem și un proiect tehnic pentru execuție. Sper ca anul acesta să putem repara pasajul. Sincer să vă spun, îmi doresc – evident – ca acțiunile să fie demarate cât mai repede posibil.”

  20170807_185527

  Betonul surpat este nu doar inestetic, ci și un potențial pericol

  Ideea că în aproximativ un an se va reabilita pasajul este îmbucurătoare, la fel și faptul că situația este în atenția Primăriei, deși o accelerare a acestui proces nu ar putea fi altfel decât benefică. Faptul că există priorități în lucrările de infrastructură este de înțeles, dar cert este că acest pasaj are nevoie de urgentarea începerii lucrărilor – întrucât siguranța cetățenilor și imaginea pozitivă a municipiului – mai ales avânt în vedere că centrul este emblema orașului – sunt de asemenea priorități de gradul întâi.

  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img