Picăturile de “apă vie” ale Conştientizării

Prin ochii aproapelui, plini de har, poţi desluşi alte şi alte faţete ale Democraţiei. Nu ştiu dacă incomoda “cataractă” din ochii tăi poate fi vindecată, ca să nu mai priveşti viaţa prin ochii minţii altora. Nu de alta, dar ar fi ruşinos să descopere lumea că ai devenit şi tu un plagiator de idei. Indiferent de credinţa religioasă, IUBIREA poate elimina “pierderile colaterale!”.

Cum poţi să dai sfaturi sănătoase, dacă în lumea ta interioară este haos ?! După ce apar în lume ideile unui geniu, diletanţii se-nfruptă din ele ca nişte hiene flămânde de Gloria pământeană. Să nu uităm niciodată cuvintele celebre: “ Orice idee scoasă în stradă nu mai are nicio valoare !”. Secretomania poate salva creatorii autentici. Unii se plimbă pe Bulevardele Democraţiei şi îi ameninţă cu „sabia banilor” pe muritorii care mai au curajul de a spune anumite adevăruri. „Cocoşii” se umflă în pene, iar găinile se îmbracă în straiele snoabe ale mamei Abundenţa. „Din bălării au început să răsară” noii boieri ai economiei de piaţă, ţanţoşi ca nişte curcani fără pene în coadă. Unii umblă ca nişte „tauri în călduri” printre slugile Democraţiei, iar în spate au un morcov uriaş cu frunze mari cât cele de palmier.

Alţii fug de credinţa în Dumnezeu, de parcă le-ar fi pus Necuratul „jar pe coadă”, hipnotizaţi de ochii celuitori ai Întunericului. Ei sunt dezamăgiţi de faptul că nu le-au fost îndeplinite cererile imposibile pline de interese tiranice aservite Răului. Conştiinţele slabe se hrănesc din greşelile nevinovate ale semenilor, dar sigur nu învaţă nimic. Pe om se urcă tentaţiile dulci ale „fructului oprit” şi are iluzia, în zilele noastre, că a apucat de-un picior Libertatea deplină. Cei mai buni prieteni ai omului sunt: Dumnezeu şi Învăţăturile lăsate nouă prin unicul Său fiu Iisus Hristos. Prietenia dintre oameni poate lua forme cameleonice extrem de complexe, dar care te pot duce uneori şi la pieire sau la o dezamăgire mai amară decât pelinul !!!

Cu aripile nevăzute ale Sufletului, prevăzute cu al şaselea simţ al comunicării nonverbale, poţi identifica iubirea adevărată divină. Niciodată nu arunca asupra celuilalt cu „bulgări” de energie negativă, pentru că aceştia se vor întoarce asupra ta sub formă de „bolovani” încinşi de focul Iadului. Întotdeauna dăruieşte „fără vamă” din „prăjitura” bunătăţii tale interioare celor de lângă tine şi-atunci vei primi drept răsplată fericirea de a te bucura de bucuria lor sinceră şi curată.

De ce nu doreşti să rămâi mereu pe drumul cel drept, luminat şi anevoios al vieţii pământene, care duce spre Nemurire ? Numai aşa Conştiinţa va adormi liniştită în fiecare seară pe minunatele perne ale purităţii cinstei şi omeniei. De ce doreşti mereu să construieşti, din invidie şi orgoliu, scenarii ostile premeditate, macabre şi mincinoase pentru a frânge aripile celor care încearcă să zboare spre „Lumina cea Adevărată” ?

Dumitru Ţimerman

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...