More


  Premieră în județ. RotaHack, primul hackathon din Satu Mare

  - Advertisement -

  rotahack

  În perioada 20-22 octombrie 2017, bloggerul sătmărean Marian Vanca va organiza, alături de colegii săi de la  Asociația „Rotaract Club” Satu Mare, un eveniment unic în Satu Mare: RotaHack – primul hackathon din istoria județului!

  Ce este proiectul „RotaHack”?

  Având în vedere interesul deosebit al sătmărenilor față de cercetare și dezvoltare în domeniul IT, conform materialelor din mass-media, din martie 2017, s-a adus în discuție organizarea unui concurs de informatică: primul „hackathon” din istoria județului Satu Mare.

  ”Prin proiectul „RotaHack”, ne propunem să organizăm această competiție, la care vor participa studenți, atât sătmăreni, cât și din zonele apropiate. Ne dorim ca acest concurs să fie un eveniment anual, care să atragă studenți de elită și care să devină un brand al județului Satu Mare”, susține sătmăreanul Marian Vanca pe blogul său.

  De asemenea, RotaHack este unul dintre proiectele de tineret din acest an, care au obținut finanțare, pe bază de concurs, din partea Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu”.

  rotahack1

  Prima ediție a concursului va fi formată dintr-o singură probă și ne propunem să oferim premii în valoare totală de peste 2000 euro: Embedded development – hackathon de 48 de ore, dedicat studenților. La această probă participanții își vor testa și îmbunătăți cunoștințele de programare și de electronică. Se va lucra în echipe de câte 2 persoane. Locația evenimentului va fi anunțată în curând, iar perioada de înscrieri la concurs se va face pe baza unui formular online și va începe, cel mai probabil, pe la mijlocul lunii septembrie. Pe pagina de Facebook a concursului se vor putea urmări noutăți în acest sens, dar și în legătură cu alte detalii organizatorice.

  Ce este un hackathon?
  Un hackathon / hackfest / codefest este un eveniment „maraton”, la care participă dezvoltatori software și colaborează pentru dezvoltarea unui proiect, care uneori implică și o componentă hardware. La majoritatea evenimentelor, câștigătorii competiției sunt recompensați prin premii materiale. RotaHack este un astfel de eveniment și va implica și componenta electronică (microcontrollere – proiecte bazate pe Arduino), prin urmare RotaHack va cuprinde încă de la prima ediție mai multe arii ale sectorului IT.

  rotahack3

  De ce organizăm primul hackathon din Satu Mare?
  „Nu știu ce pot să devin după ce îmi finalizez studiile” este o problemă cu care se confruntă majoritatea tinerilor din ziua de azi. Domeniul IT este unul complex, prin urmare există nenumărate oportunități de angajare, pe o varietate mare de tipuri de joburi. Acest concurs își propune la prima ediție să ofere viitorilor absolvenți și o imagine de ansamblu asupra domeniului Embedded din IT, unul dintre cele mai căutate din România, domeniu care acoperă mai multe oportunități într-o viitoare carieră.

  ”Un alt motiv important pentru care vom organiza acest concurs este faptul că ne dorim să readucem tinerii acasă, la Satu Mare. Cum poți să îi atragi altfel, dacă nu prin evenimente de acest gen?”, mai spune Marian Vanca.

  rotahack2

  Sursa: marianvanca.com  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare