More


  Prima ediţie a Festivalului de muzică veche s-a încheiat cu două concerte de excepţie

  =

  carei

  Marţi, 1 august, a avut loc cea de-a doua zi de concerte din cadrul Festivalului de muzică veche „Deák Endre”. Această a doua zi de festival a adus în faţa careienilor două concerte de excepţie ale unor formaţii extrem de apreciate în domeniu: Huniadi Cantores din Hunedoara şi Musica Historica din Budapesta.

  Formaţia Huniadi Cantores a cântat o serie de melodii specifice secolelor XIII – XVII din Spania, Anglia şi Franţa, în timp ce membrii formaţiei Musica Historica din Budapesta au interpretat compoziţii specifice secolelor XV – XVIII din Polonia, Ungaria, respectiv Valahia, dar şi câteva balade şi cântece haiduceşti.

  Evenimentul a fost organizat de Direcţia de Cultură Carei, Centrul Cultural Carei și Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” în memoria artistului, profesorului şi fondatorului Formaţiei de Muzică Veche „Collegium”, regretatul Deák Endre, care a avut un rol important în viața culturală careiană și mai ales în promovarea acestui stil de muzică, în ţară şi peste hotare.

  Publicul numeros prezent în parcul din Carei a apreciat prin aplauze îndelungate muzica de calitate şi emoţia transmisă de artişti şi în cea de-a doua zi a festivalului. Prezentatorii evenimentului au fost: Járay Zsanett şi Adrian Ştefănuţi.

  Manifestarea s-a desfăşurat în cadrul evenimentului „CAREI FEST 2017”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img