Primarul își cere scuze în fața sătmărenilor. Recunoaște că a greșit?

podul-decebal-kereskenyi
Printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Satu Mare își cere scuze sătmărenilor pentru disconfortul produs de lucrprile de la Podul Decebal, dar dă asigurări că, începând de luni, lucrprile vor fi reluate.
Redăm integral mesajul primarului Kereskenyi adresat sătmărenilor.
”Îmi cer scuze sătmărenilor pentru disconfortul produs de lucrările de pe podul Decebal. Îi asigur pe toți locuitorii orașului Satu Mare, dar și pe cei care au revenit zilele acestea acasă din străinătate, că facem toate demersurile ca disconfortul produs de lucrările de pe podul Decebal să fie cât mai mic!
Lucrările care se execută acum pe podul Decebal sunt absolut necesare: este o reparație capitală. Așa că, pus în fața unei decizii dificile, a trebuit să aleg răul cel mai mic.
Iată o serie pe măsuri imediate pe care le-am dispus:
  • Pentru acest week-end, având în vedere temperaturile ridicate, am cerut reluarea traficului pe toate cele 4 benzi de mers. Firma a înlăturat deja balizele și circulația a fost reluată normal.
  • În urma discuțiilor repetate din ultimele zile pe care le-am avut cu directorul general al firmei din Sălaj am obținut promisiunea că, începând de luni, numărul de muncitori va fi suplimentat și vor lucra în două schimburi, inclusiv noaptea.
  • Am avut un dialog permanent cu Poliția Rutieră din cadrul Poliției municipiului Satu Mare pentru a suplimenta polițiștii din zonele aglomerate.
De ce am fost de acord cu propunerea firmei de a efectua aceste lucrări acum? August este perioada concediilor, au venit mulți sătmăreni din străinatate, dar au plecat și mulți în vacanță. Dacă amânam, nu rezolvam nimic! Nu avem de ce să tărăgănăm, vrem să terminăm rampele până la începutul anului școlar.
Foto Decebal
 
Dialogul cu firma din Sălaj este foarte dificil. După toate problemele pe care le-am avut cu firma din Sălaj, acum, când s-au apucat de lucru, era anormal să-i oprim. A mai fost și povestea cu demisia directorului tehnic al firmei din Sălaj, când a existat riscul ca întrega lucrare să se oprească pentru mult timp. Odată ce ne-au spus că vor să lucreze, era o nebunie să-i oprim noi acum. Să oprim lucrările? Ce rezolvăm atunci? O armată de politruci au încercă să adune capital politic pe această temă. Singura soluție avansată de aceștia a fost să oprim lucrarea! Să nu facem nimic, să stăm la umbră. După cum puteți vedea în oraș, în acest an am reparat ce a fost lăsat în paragină ani de zile, facem acum ce trebuia făcut demult, de exemplu: Bulevardul Independenței, strada Gorunului (spre Aquapark), Centrul Nou și alte obiective în acest an.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

MOBILIZARE. ÎMPREUNĂ PENTRU MEDICII SĂTMĂRENI, ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ

Membri Asociației Uniți pentru Satu Mare s-au mobilizat exemplar și până acum au reușit să adune fonduri pentru a ajuta medicii sătmăreni aflați în...

OFICIAL. Cadre Medicale de la AMBULANȚĂ, în IZOLARE. S-a intervenit la un CAZ SUSPECT de COVID-19

Mai multe cadre medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare sunt, de ieri dimineață, în izolare la domiciliu. Informația a fost confirmată...

DOTĂRI. Echipamente MEDICALE de aproape 1,25 MILIOANE lei pentru SPITALELE din Satu Mare

  Echipamentele instituțiilor de sănătate ale Județului Satu Mare sunt completate cu aparaturi medicale indispensabile tratamentului pacienților infectați cu virusul COVID-19! Valoarea totală a investiției...

OPINIE DE GAZETAR. DUMITRU ȚIMERMAN. Ajutoarele umanitare și Ideile generoase luptă  împotriva noului coronavirus

Starea de necesitate provocată de coronavirus a reușit să unească românii de pretutindeni sub cupola altruismului ( altruism : Dispoziția de a acționa dezinteresat,...

ANUNȚ IMPORTANT cu privire la TAXELE și IMPOZITELE locale

Primăria Municipiului Satu Mare informează sătmărenii despre faptul că toate serviciile de plată a taxelor și impozitelor locale sunt disponibile numai online. Pentru protejarea...