More


  Privații cu laboratoare medicale fac presiuni asupra conducerii Spitalului Județean

  - Advertisement -

  laborator2

  Odată cu primele intenții de a fi deschis pacienților laboratorul din cadrul Spitalului Județean Satu Mare au apărut și primele presiuni din partea privaților care au deschise laboratoare medicale în județul Satu Mare. 

  Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Adrian Marc, a afirmat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că laboratorul medical de la spitalul județean, atunci când va fi gata, va putea concura cu orice laborator din țară, ba chiar și din Europa. Acest laborator mai trebuie autorizat RENAR pentru a fi încheiate contracte cu CJAS.

  Însă, Adrian Marc a mai arătat că privații care au astfel de raporatoare în județul Satu Mare fac presiuni ca cel de la Spitalul Județean să nu fie dat în folosință.

  ”Privații fac presiuni asupra noastră să nu fie deschis laboratorul. Suntem întrebați de ce trebuie deschis laborator în spital în timp ce alte spitale din țară au externașizat acest serviciu, dece trebuie laborator la spital când avem noi laborator aproape și alte astfel de presiuni.  Acest laborator poate face aceleași analize ca și orice laborator din Europa, însă la prețuri mult mai mic. Și acest lucru, probabil, deranjează”, a arătat Adrian Marc.

  laborator1

  Managerul Spitalului Județean a și explicat de ce apar aceste presiuni. Suma pe care Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a dau laboratoarelor private din județul Satu Mare este de aproximativ 12 mililoane de euro pe an. Pe de altă parte, un set de analize care la un laborator privat ar costa 160 de lei, la cel de la spital ar costa doar 60 de lei. Toate acestea cumulate ar aduce mari prejudicii laboratoarelor private în momentul în care ar fi deschis cel de la spital.

  Deși nu a recunoscut direct, Adrian marc a lăsat să se înțeleagă că aceste presiuni vin și din partea unor doctori din spital care sunt coproprietari în unele laboratoare private.

  ”Sunt instituții care cunosc aceste aspecte și nu vreau să le comentez eu”, s-a rezumat să spună managerulSpitalului Județean Satu Mare.

  Managerul Spitalului Județean face precizări

  Ulterior, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Adrian Marc, a fpcut câteva precizări în legătură cu acest articol publicat de GNV după conferința de presă de ieri.

  ”Referitor la materialul ”Privații cu laboratoare medicale fac presiuni asupra conducerii Spitalului Județean”, aparut în cotidianul dumneavoastra din data de 03.08.2017 doresc să fac urmatoarele precizari:
  – suma de 12 milioane de euro pe care am amintit-o la conferința de presă este o estimare referitoare la suma globală necesară funcționării laboratoarele cu capital privat sătmărene, în special cele care au un rulaj mare de pacienți.
  – sub nicio formă nu am am afirmat că ar fi vorba de bani alocați de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate laboratoarelor din Satu Mare”.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img