Restricții de circulație ridicate la Satu Mare

drum

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a ridicat duminică restricțiile de circulație impuse autovehiculelor cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din județele Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Suceava și Botoșani.

Potrivit unui comunicat al CNAIR remis AGERPRES, pentru celelalte județe în care sunt menținute codurile roșu și portocaliu de caniculă, restricțiile de circulație rămân valabile și sunt instituite în baza avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru această perioadă, în condițiile în care temperaturile maxime sunt cuprinse frecvent între 39 și 42 de grade Celsius.

“Menționăm că este posibil ca aceste restricții, în funcție de avertizările și prognozele emise de ANM., să fie menținute și pentru ziua de luni, 07.08.2017. Precizăm că în intervalul orar 20:00 — 12:00 nu sunt instituite restricții de tonaj în afara celor prevăzute de legislația în vigoare”, subliniază CNAIR.

Sunt exceptate de la aceste restricții, în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanței de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, transporturile de persoane; transporturile animale vii și de produse perisabile de origine animala și vegetală; vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră; transporturi funerare; transporturi poștale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanți; transporturi de mărfuri sub temperatura controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole; transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

Potrivit reprezentanților companiei, restricționarea circulației este necesară pentru protecția sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilității îmbrăcăminții rutiere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...