Se taie-n carne vie. Amenzi usturătoare în județdsvsa

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare taie în carne vie după ce pe teritoriul județului a fost depistat un focar de pestă porcină africană.

În urma acțiunilor de control desfășurate în cursul acestei săptămâni, au fost aplicate amenzi în cuantum total de 12.700 de lei. Mai bine de jumătate din această sumă reprezintă amenda aplicată unui cabinet veterinar din Satu Mare.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate, au aplicat 11 sancțiuni contravenționale din care 3 avertismente și 8 amenzi contravenționale în valoare de 12.700 lei.

Astfel, șase transportatori de animale, doi din Valea lui Mihai și câte unul din Mirșid – Sălaj, – Ștei – Bihor, Ulciug – Sălaj și Botiz, au fost sancționați cu amendă în cuantum totală de 4.600 de lei pentru transport de animale neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitare veterinare.

De asemenea, un restaurant din Apa a fost amendat cu 600 de lei pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

De departe, însă, cea mai mare amendă a primit-o un cabinet veterinar din Satu Mare. Inspectorii DSVSA au aplicat aici o amendă în cuantum total de 7.500 de lei pentru neidentificarea suinelor prin crotaliere în termen legal.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts