More


  Sicrie pe patru roți. Jale pe drumurile din Sătmar

  =

   

  accident

  Pe șoselele județului Satu Mare circulă adevărate sicire pe patru roți, sau cel puțin aceasta se poate desprinde în urma controalelor efectuate în trafic de specialiștii Registrului Auto Român (RAR) Satu Mare în primele șase luni ale anului. În aceste condiții nici nu mai este de mirare numărul mare de accidente mortale și cu răniri grave înregistrate în județ în perioada menționată.

  Dezastru în județ

  În judeţul Satu Mare, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 1.450 vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 50 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore sau periculoase la sistemul de frânare și la direcție, iar 42,90% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate).

  În aceste situații una dintre măsurile luate de Poliţia Rutieră constă în reţinerea certificatului de înmatriculare. Acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele Registrului Auto Român.

  Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 58,42% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de documente, iar 3,24% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

  rar

   

  În urma testărilor efectuate, pentru 9,29% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășiri ale limitelor admise ale emisiilor poluante.

  În urma controalelor mixte desfășurate în județul Satu Mare de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, în primele 6 luni ale acestui an au fost aplicate 428 sancțiuni, a fost reținute 13 permise de conducere și 161 de certificate de înmatriculare.

  La fel și în țară

  Nici la nivel național situația nu este mai roză. Aproape 5 procente (1.758) dintre vehiculele verificate tehnic la nivel naţional în trafic de inspectorii Registrului Auto Român în primele 6 luni ale anului 2017 prezentau pericol iminent de accidente. Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete.

  rar

  Registrul Auto Român a verificat în trafic nu mai puțin de 35.468 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică. Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,21%.

  Directorul general al Registrului Auto Român George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img