More


  Sirenele de alarmare vor suna în tot județul. Testare

  =

   

  unu

  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va desfășura lunar exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

  În   toate   județele   țarii   vor   avea   loc   exerciții   pentru   verificarea   funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind   starea   de   operativitate   a   echipamentelor   de   înștiințare,   avertizare   și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

  Începând cu luna august a anului curent, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național.

  Simulările   vor   începe   miercuri,   02   august   a.c.   și   vizează   atât   verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală.

  Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în comitetul județean pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

  Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

  Precizăm faptul că este vorba de un exerciţiu şi îndemnăm cetăţenii să nu intre în panică.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img