More


  Teren de sport cu gazon sintetic în trei școli din Satu Mare

  =

  scoli

  După ani buni de așteptare, trei școli din municipiul Satu Mare vor pune în această toamnă la dispoziția elevilor terenuri de sport cu gazon sintetic. Cele trei terenuri vor oferi condiții bune atât pentru activitățile care se vor derula în timpul orelor de sport, cât și pentru derularea competițiile sportive extrașcolare. Decizia de a aloca bani pentru susținerea acestor investiții se datorează faptului că terenurile vechi se aflau într-o fază avansată de degradare și nu mai asigurau condițiile calitative pentru practicarea sportului. De asemenea, impactul vizual era unul neplăcut, afectând întregul ansamblu al unităților școlare.

  Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a făcut o vizită pe teren pentru a verifica modul în care se desfășoară în prezent lucrările la cele trei obiective de investiții, valoarea lucrărilor fiind achitată integral din bugetul local al municipiului Satu Mare. “Ce folos de clase moderne în școlile din Satu Mare, dacă terenurile de sport din curțile unităților de învățământ sunt din anii ‘70? Prea legați de calculator, elevii de azi au nevoie să facă mișcare, iar terenurile de sport sunt cea mai bună soluție pentru copiii noștri. Eu fac parte din generaţia cu cheia la gât, care a combinat învățătura cu joaca și sportul, deci știu cât este de important să ai posibilitatea de face mișcare. Pentru că a trecut vremea terenurilor de sport pe zgură sau praf, pe care făcea sport generația mea, am demarat, pentru început, trei proiecte privind modernizarea terenurilor de sport la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Liceul Tehnologic ”Emil Palade” și ”Școala Octavian Goga” “, a declarat edilul municipiului Satu Mare.

  Conform contractelor, valoarea lucrărilor pentru amenajarea unui singur teren cu gazon sintetic însumează aproximativ 200.000 de lei + TVA.

  De asemenea, concomitent cu derularea acestor investiții la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară “ George Emil Palade“ au fost înlocuite toate gemurile vechi, cu geamuri termopan, pentru această investiție fiind alocată suma de 44.020 ( TVA inclus). La Colegiul Național “Mihai Eminescu” s-a alocat o sumă suplimentară pentru amenajarea unui teren de volei ( 75.000 de lei ,TVA inclus) și a nocturnei la terenul de minifotbal ( 26.000 de lei). Școala Gimanzială “Octavian Goga” a primit bani pentru lucrările de reparații la acoperișul sălii de sport ( 250.000 de lei ,TVA inlcus).

  Vă reamintim faptul că în rețeaua școlară a municipiului Satu Mare, aprobată prin HCL funcționează 41 de unități școlare cu personalitate juridică și 13 unități structura (fără personalitate juridică).

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img