Unde sunt „războinicii” Luminării României?!Mare parte dintre ei sunt plecați în străinătate ! La ora actuală, în România este foarte actual proverbul: “ Când pisica nu-i acasă/ Șoarecii joacă pe masă! “. Sunt din ce în ce mai puțini români care mai au puterea de a riposta împotriva invaziei profitorilor. Acești profitori străini, care sunt în cârdășie cu frați de-ai nostri cumpărați cu 30 de arginți, sunt asemănători unor cameleoni. Mai nou, pe un post de televiziune s-au făcut afirmații înspăimântătoare despre unii români, care au fost amenințați cu moartea pentru că au luat atitudine împotriva unor jafuri “cu acte-n regulă” derulate prin codrii României. Teama de a fi linșați îi descurajează și pe alți români, fie ei politicieni sau oameni de afaceri, care își dau seama de planurile ingenioase ale unor „tâlhari” travestiți în binefăcători ai democrației românești, încurajaţi de „peştele care de la cap se-mpute!”. Strategiile lor sunt ingenioase și chiar dacă acestea sunt dejucate de specialiștii în domeniu, nu-i cine să ia o atitudine vehementă pentru contracararea rapidă a acestora.

După unele statistici, vehiculate prin urbea noastră, aproximativ 4 milioane de români destoinici, inteligenţi şi întreprinzători, sunt plecaţi în autoexilul prognozat şi realizat de expansioniştii economici din Europa, încă înainte de Revoluţia din 89. Dacă o parte dintre aceşti români inteligenţi şi profesionişti s-ar reîntoarce acasă, cu siguraţă ar lua o atitudine vehementă împotriva şmecheriilor financiare iniţiate de actorii din spatele cortinelor economice. Mulţi dintre ei şi-au dat seama abia acum de capcanele din alegerile precedente şi sunt dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă acum în România! Politicienii concurenţi, care vor cât de cât binele românilor, sunt etichetaţi în mod negativ, iar poporul este derutat datorită imaginilor false plătite pentru a fi proiectate despre ei în spaţiul public. În concluzie, cine să-i apere pe demnitarii noştri, care vor să întreprindă ceva pozitiv pentru poporul român? Nu-i cine ! Chiar şi oamenii de afaceri români sunt afectaţi de o presiune fiscală demnă de celebra ghilotină din evul mediu. Nu vedeţi că li se caută “nod în papură” noilor capitalişti români pentru a fi “ţinuţi la respect” de forţe mai mult sau mai puţin necunoscute ?!

Cuvintele de ordine în România noastră, care au lăsat prea mult garda jos, sunt: ”Situaţia e sub control!”. Controlul cui ? Adică, nimeni nu mai are voie „să mişte în front”! Românii, fie ei politicieni sau oameni de afaceri, care vor să se dezvolte în mod armonios sunt „ţinuţi la respect” de o legislaţie, probabil impusă din afară, care te lasă doar să trăieşti. „Cine sare calul” imediat este vizitat de forţele de coerciţie! În urma verificărilor omul de afaceri se linişteşte mai ceva ca în romanul „Zbor deasupra unui cuib ce cuci” scris de Ken Kesey. Prin „tunelul timpului”, imaginat de noii conducători străini ai României, ne-am reîntors în perioada dinaintea primului război mondial ! La putere au revenit străinii, care spre surprinderea democraţilor de peste Ocean, în calitate de minoritari, conduc această ţară.

Fraţi români din ţară şi din străinătate! Până când veţi tolera astfel de imixitiuni în viaţa economică şi socială a României Democratice?! Până când veţi răbda umilinţa de a fi trataţi ca o colonie a profitorilor din Europa?! De ce să nu gestionăm noi pădurile şi implicit bogăţiile naturale ale României ? Sunt ţări din Europa unde nu au ce căuta investiţiile străine directe ! Acele ţări dezvoltate au producţia lor, supermarketurile lor, iar producătorii autohtoni sunt respectaţi şi încurajaţi să producă pentru ţara lor. Voi, cei din Diasporă, nu vă lăsaţi manipulaţi! Aveţi loc acasă, aici în România, dar trebuie să stârpiţi împreună cu fraţii voştri de-acasă “cancerul” ipocrit care a pus stăpânire pe ţărişoara noastră, România!

Dumitru Țimerman

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts