More


  VIDEO/FOTO. Criză de apă la Negrești-Oaș. Certezenii lasă negreștenii fără apă la peste 40 de grade

  - Advertisement -

  apa

  Orașul Negrești Oaș se află din nou într-o acută criză de apă în condițiile în care afara temperaturile depășesc 40 de grade și județul Satu mare se află sub Cod Roșu de caniculă.

  Cei din negrești spun că acest lucru se datorează celor din Certeze. Adică se poate spune că certezenii îi lasă pe negreșteni fără apă.

  Pentru a înțelege situația mai bine, încercăm să prezentăm câteva cifre. Astfel, de pe Valea Rea, Valea Albă și răul Tur se pot colecta circa 410 mc/h de apă. Însă la Uzina de apă din Negrești Oaș nu intră decât 60 de mc/h. Restul se pierde pe parcurs în zona comunei Certeze.

  Negreștenii îi acuză pe cei din Certeze că le fură apă, că au construit cămine ilegale pe acostamentul drumului pe aducțiunea de apă spre Uzina de apă din negrești, de unde le fură apa care ar trebui să ajungă la robinetele negreștenilor.

  apa negresti1

  Într-o imagine video se vede clar cum chiar primarul comunei Certeze, Petru Ciocan, îi încurajează pe sătenii din Certeze să se branșeze ilegal la apă. Cu atît mai mult cu cât comuna Certeze nu are contract cu nimeni în ceea ce privește distribuția apei.

  În aceste condiții, orașul Negrești Oaș se confruntă cu o acută criză de apă pe majoritatea străzilor precum și la etajele 1-4.

  Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a declarat pentru Gazeta de Nord Vest că s-a văzut nevoită să raționalizeze apa în oraș.

  fedorca

  ”Ne aflăm într-o ședință tehnică cu prefectul județului, Darius Filip, cu cei de al apă, cu toate părțile implicate, și vom face o sesizare penală cu privire la frutul apei de pe raza oralului Negrești-Oaș. Iar cei vinovați vor răspunde”, a mai precizat Aurelia Fedorca pentru GNV.   ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img