More


  VIDEO/FOTO. Prefectul cere oprirea lucrărilor pe Podul Decebal. 45 de minute pe pod

  =

  Podul Decebal Satu Mare2

  Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, solicită Primăriei Satu Mare să fie oprite lucrările pe Podul Decebal din cauza Codului Roșu de caniculă.

  ”Dată fiind situația meteorologică extraordinară din aceste zile (cod portocaliu + cod roșu de caniculă) am recomandat conducerii Primăriei Municipiului Satu Mare suspendarea lucrărilor la Podul Decebal. Consider că situația creeată azi prin demararea lucrărilor având ca efect îngreunarea circulației pe ambele poduri poate pune în pericol inclusiv sănătatea cetățenilor”, este de părere prefectul.

  prefectul

  Cele două bezni de urcare pe Podul Decebal de la Burdea au fost închise azi circulației pentru că aici se execută lucrări de lărgire a zonei. Acest lucru a dus la restricții de circulație prin gâtuirea traficului la coborâreas de pe pod în zona Burdea.

  În această situație, traversarea efectivă a Podului decebal s-a produs ieri în circa 45 de minute, așa cum susșin sătmărenii. Însă cei care au venit dispre Baia Mare au fost nevoiți să  aștepte cu orele. Coada la uracrea pe Podul decebal se întindea, astăzi, la ora 16.00, de la Finanțe până dincolo de biserica de pe strada Botizului.

  Marea majoritate a sătmărenilor sunt de părere că lucrările trebuie oprite. Iată doar câteva dintre păreri.

  ”Orașul Satu Mare este sufocat de caniculă, sufocat de aglomerația normală lunii August (când revin acasă toți cei plecați in străinătate) iar de azi este și mai sufocat deoarece domnul primar probabil a considerat că sătmărenii sunt oameni răbdători și a decis începerea lucrărilor la podul Decebal fără să țină cont de nimic. Oare ce ar trebui să se întâmple ca să conștientizeze ce greșeală imensa a făcut?” – Ioana Bran, deputat PSD de Satu Mare. 

  ioana-bran

  ”O recomandare e mai mult decât nimic! Deși, cred cu tărie, e nevoie de impunerea suspendării lucrărilor ținând cont de condițiile meteo! Noi, cetățenii, așteptăm celeritate din partea dvs și a instituției pe care o reprezentați și va rugam impuneți suspendarea lucrărilor pe aceste temperaturi!” – Marcela Papici.

  ”Dacă aveam posibilitatea legală sa fac acest lucru ea era deja pusă in practica fără a mai face recomandări nimănui”, a fost răspunsul prefectului.

  Deja mare parte din suprafața respectivă de pe Podul Decebal a fost deja decopertată, astfel că acum este foarte greu de oprit lucrările, chiar și pe Cod Roșu de caniculă.

  Cu alte cuvinte, calvarul sătmărenilor va continua cel puținpână ce lucrările în zonă vor fi finalizate.

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img