More


  Vin furtunile. După Cod Roșu de caniculă, Cod Galben de vreme rea

  furtuna
  Furtunile revin pe teritoriul județului satu mare încă din această noapte. Astfel, Codul Roșu de caniculă a fost înlocuit de Codul galben de vreme rea.
  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de instabilitate atmosferică valabilă din data de 6 august și până pe 8 august valabil și pentru județul Satu Mare.
  În intervalul menţionat, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.
  Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seara zilei de duminică și până în dimineața zilei de luni, la munte, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și în cea mai mare parte a Moldovei.
  Pe parcursul zilei de luni și în cursul nopții de luni spre marți, manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Transilvania, Moldova și Maramureș.
  În regiunile nord-vestice, nordice și la munte manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în după-amiaza zilei de duminică. În sudul și sud-estul țării vor fi mai ales în seara zilei de luni şi în noaptea de luni spre marți.
  Evoluția prin satelit a furtinilor în zona județului satu Mare poate fi urmărită AICI.
  =


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img