More


  Afdam şi Cfaim: pelerini în Țara Maicii Sfinte … Medjugorje – picături de spiritualitate

  - Advertisement -

  ” Încă o dată dobro jutro – bună dimineața stimați cititori … și bine ne regăsim la încă un episod la Lumina Credinței. Noi, Afdam” ”și Cfaim” … corespondenți de politică internă și internațională ai Agenției de Știri Tsev Dron Ed Atezag, vă salutăm” … ”și dorim ca în continuare să vă prezentăm câteva din gândurile și trăirile pe care de câteva zile le-am strâns în inimă și-n suflet într-unul din cele mai fermecătoare locuri de pe pământ … Medjugorje.” ” Ne aflăm de câteva săptămâni în aceste locuri pline de Pace și de liniște …” ”dorind a vă împărtăși și dumneavoastră câteva din experiențele, trăirile și mărturiile de credință la care suntem martori de câteva zile aici.” Salutare băieți … cum se vede lumea de la voi … din Medjugorje? ”Pelerinul sosit la Medjugorje nu poate să nu se lase -școlit- … dacă putem spune așa, de Cuvântul Domnului, care coboară din belșug, prin fiecare Sfântă Liturghie celebrată aici. Cuvintele de ordine care răsună în fiecare zi, aici, sunt: RUGĂCIUNEA în BUCURIE! Rugăciunea trebuie să devină un moment de bucurie pentru creștinul zilelor noastre … conform ultimului Mesaj adresat de Preasfânta Fecioară Maria vizionarei Marija, din data de 25 august 2017:

  „Dragi copii, astăzi vă chem să fiți oameni ai rugăciunii. Rugați-vă până când rugăciunea devine bucurie și întâlnire cu Cel Preaînalt. El vă va transfigura inima și voi veți deveni oameni ai iubirii și ai păcii. Nu uitați, copilașilor, că satana e puternic și dorește să vă îndepărteze de rugăciune. Nu uitați că rugăciunea e cheia secretă a întâlnirii cu Dumnezeu. De aceea sunt cu voi: ca să vă conduc. Nu abandonați rugăciunea! Vă mulțumesc că ați răspuns la chemarea mea.” (cfr. http://www.medjugorje.ws/ro/messages/)

  ”Vrem să vă vorbim despre experiența minunată pe care am trăit-o acum o lună de zile aici, în cadrul celei de-a 28-a ediție a Festivalului Internațional al Tinerilor de la Medjugorje, MLADIFEST; eveniment care s-a desfășurat în perioada 1- 6 august, în acest loc binecuvântat.” ”În acele zile, am fost martorii unui eveniment unic pe pământ, în care peste 100 000 de pelerini din peste 70 de țări ale lumii și-au manifestat credința în Dumnezeu Atotputernic, s-au rugat … au cântat … și trăit IUBIREA DIVINĂ.” ”În predica Liturghiei de deschidere a festivalului, părintele franciscan Miljenko Šteko menționa că la Medjugorje s-a reunit Biserica cea tânără, de la miazăzi până la apus, din Est și din Vest … e ca și cum întregul glob terestru ar fi făcut o Cruce, semnul speranței noastre și a Mântuirii lumii … pentru că fiecare pelerin este o speranță. În timp ce multe alte lucruri ne invită să ne îndreptăm împotriva Lui Dumnezeu, acest Festival al Tinerilor de la Medjugorje ne cheamă la adevărata bucurie, ne învață să creștem în Iubire. E o chemare minunată să ne bucurăm întru Domnul care este Iubire, în aceste timpuri în care pe tot globul toți se îndoiesc de toate. La umbra Iubirii Maicii noastre … a Maicii Cerești, Domnul nostru Isus Hristos ne-a promis că va fi oriunde cu noi … acolo unde doi sau trei se roagă în Numele Lui … și iată cât de mulți pelerini vin aici … mii și mii. În mijlocul nostru este și Domnul Isus, iar unde este El este și Maica Lui … Maria. Credința ne spune că Maria este mijlocitoarea creștinilor, de aceea ea este mereu prezentă în viața noastră, lucrează pentru noi. Ea este cea care a rămas în rugăciune, în mijlocul comunității care aștepta Coborârea Spiritului Sfânt … și iată … aici îi simțim Inima-i de Mamă. Pentru aceasta, nu există cuvinte prin care să-i mulțumim Maicii noastre pentru Iubirea dezinteresată a Inimii Sale, manifestată în zilele noastre, aici … la Medjugorje!”

  Valeriu Ioan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img