More


  O mamă, impresionată de medicii de la Spitalul Județean. ”Mi-am recâștigat încrederea în medicii români”

  - Advertisement -

  spitalul judetean

  O mămică originară din Satu Mare, dar care trăiește în Portugalia, aduce cuvinte de mulțumire unor medici din cadrul Spitalului Județean, impresionată fiind de felul în care a fost tratată fiica ei atât la Urgențe cât și în spital.

  Karina Mureșanu Vlad a rămas impresionată de profesionalismul și atitudinea medicilor sătmăreni, făcând tot timpul comparație cu ceea ce a văzut că se întâmplă în spitalele publice din Portugalia.

  Mămica sătmăreancă a descris întreaga sa ”pățanie” pe contul său de Facebook, încheind totul cu un simplu… MULȚUMESC.

  Iată ce spune Karina în descrierea ei:

  ”Ce am pățit în Spitalul Județean Satu Mare

  În concediu, în România, o apucă pe fiica mea, noaptea la 4, o colică fulminantă. Fug cu ea la urgență. Cum în mod normal e un copil rezistent și sănătos, știu că e bai și când e bai și nu are rost să mai aștept. Timpul de așteptare mă lasă cu gura căscată.
  Câteva minute. În Portugalia așteptasem ore, într-un spital public, după ce fusesem dusă cu ambulanța. Intrăm la doctoriță și începe consultația. Cu lux de amănunte. Ce a făcut copila, ce a mâncat… Pizza, înghețată, pufuleți, ca în vacanță… Îmi trage doctorița o săpuneală bine meritată. Ei îi dă un siropel roz, drăguț, pentru dureri și vărsături. În Portugalia catadicsiseră să îmi dea ceva pentru dureri de colică renală doar la a treia vizită. 

  karina1

  Înainte de faza cu siropelul, doctorița mă întreabă dacă fata e alergică la algocalmin. Îi spun că nu știu. Nu i-am dat niciodată pentru că acolo nu se folosește. „ Acolo, unde?” mă întreabă ea nedumerită. În Portugalia. Deci nu m-am dat de gol până atunci și profesionalismul ei nu era doar ca să impresioneze diaspora. Așa e ea.
  În tot timpul consultației, doctorița se uită fix la mine în timp ce vorbește cu mine. Nu-mi vine să cred! Sunt obișnuită cu medicii care se uită doar la ecranul calculatorului și scriu ceva acolo în timp ce eu vorbesc. Uneori aveam impresia că aș putea recita chiar și vreo poezie și ei ar continua să scrie. Ca la dictare. Ori poate jucau poker online. De unde să știu?
  Încep analizele de sânge, ecografia, radiografia. Nici la asta nu mă așteptam să fie așa de lesne. În Portugalia nici măcar nu se osteneau să îmi palpeze abdomenul. Pe un medic îl întrebasem chiar dacă are vedere cu raze X ca eroii din filme. Atunci m-a palpat sictirit și mi-a diagnosticat infecție urinară. Normal că nu era. Pe altul îl rugasem să îmi dea recomandare pentru o analiză de exsudat faringian pentru copil, pentru că era la a treia repriză de antibiotice fără efect. Mi-a spus că nu poate să îmi prescrie analize, pentru că nu mă cunoaște. Era înlocuitorul medicului meu de familie!!! L-am întrebat dacă trebuie să mă mărit cu el ca să mă cunoască mai bine și să îmi dea porcăria de rețetă. Până la urmă am aflat că o pot face la privat, fără rețetă.

  karina2

  Aici, peste tot, asistente și medici drăguți. Răspund cu răbdare tuturor întrebărilor și una chiar mă felicită pentru că se vede că fetița e bine crescută și îngrijită. Încep să mă bâlbâi deja. Tot în noua mea țară, pe coridor la urgențe, văzusem un medic îmbrâncind o bătrână care se agățase cu disperare de brațul lui, în agonia unei colici biliare fără ca, timp de 2 ore, nimeni să îi fi dat ceva. Nici măcar apă.
  Rămânem în salonul de copii, la perfuzie. Igiena lasă de dorit, într-adevăr, dar sunt conștientă că mă aflu la urgență, nu într-un SPA cu miros de levănțică, iar corpul uman nu conține lapte și miere. În timp ce fiică-mea doarme dusă, am timp să depăn amintiri. Și îmi amintesc de bătrânica în agonie lângă care stătusem ceasuri pe hol, la urgențe, ținând-o de mână, eu cu perfuzia în venă, așezate amândouă pe scaune miraculos disponibile.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img