More


  Victorie, dar atacul scârțăie…

  - Advertisement -

  CSM Satu Mare a obținut a 3-a victorie în trei etape din grupa Vest a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Vicecampioana a învins acasă cealaltă echipă care avea punctaj maxim după două runde, ACS KSE Târgu Secuiesc. Scorul a fost 70-39, pe sferturi: 20-6, 22-12, 14-12, 14-9. Gazdele au condus încă din start și cea mai mare diferență a fost de 34 de puncte.

  CSM Satu Mare a început meciul din etapa a 3-a cu Bernice Mosby, Andrea Olah (Orosz), Maja Miljkovic, Alina Podar și Andreea Huțanu. A revenit în lot Flavia Ferenczi, dar a continuat să lipsească Brittany Denson. ACS KSE Târgu Secuiesc le-a avut în primul 5 pe Timea Czimbalmos, Jade Vega, Kinga Domokos, Ramona Danalache și Kayla Mobley. Alb-roșiile veneau după două înfrângeri în Cehia în Liga Europei Centrale, cu partidele jucate miercuri și joi. Alb-albastrele au jucat luni meciul precedent din campionat și miercuri în Cupa României.
  În ciuda oboselii acumulate după deplasarea în Cehia, fetele noastre au dominat partida și și-au asigurat un avantaj consistent încă din prima parte.
  Din păcate din nou atacul a avut de suferit , fetele noastre au plimbat mult mingea fără a avea soluții la zona impusă de covăsnence…S-a ratat foarte mult de la distanță iar pivoții Huțanu și Stoiedin au avut puține momente în care au fost folosite la maxim, acestea fiind mereu scoase de scheme din căciulă…Chiar dacă obține a treia victorie în campionat, CSM ul e departe de forma și de jocul practicat în play off ul sezonului trecut… Asta în condițiile în care stăm mult mai bine la capitolul junioare U 23 sau ”românce”!
  Bernice Mosby a fost coșghetera partidei cu 17 puncte, aproape de double-double cu 9 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Popescu 14 puncte, Olah (Orosz) 11 puncte (5 recuperări), Podar 8 puncte, Gladkova 6, Stoiedin 4 puncte (8 recuperări), Miljkovic 4 puncte (5 recuperări), Ferenczi 4 puncte și Huțanu 2 puncte (7 recuperări).Denson e accidentată și are nevoie de patru săptămâni pentru recuperare…
  Ramona Danalache a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 14 puncte. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Mobley 6 puncte (11 recuperări), Vega 6 puncte (5 recuperări, 6 turnovers), Debreczi 5 puncte (6 recuperări), Domokos 4 puncte, Czimbalmos 2 și Holinka Miklos 2 puncte.
  Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc urmează miercuri, 23 octombrie, de la ora 18:00, returul de acasă cu Phoenix Știința Constanța, din primul tur al Cupei României. În prima manșă constănțencele s-au impus la trei puncte. Sătmărencele sunt direct calificate în turul doi al cupei și vor avea următorul meci la finalul lunii, în CEWL, pe terenul lui Pharmaserv Marburg. Următoarea etapă din grupa Vest a LNBF va fi în primul weekend din noiembrie. Sătmărencele vor merge la Sirius Târgu Mureș, iar covăsnencele primesc vizita lui CSU Rookies Oradea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img