More


  Captură impresionantă de țigări de contrabandă

  - Advertisement -

  Polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Satu Mare au descoperit și confiscat în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, aproximativ 9.000 pachete cu țigări de provenienţă extracomunitară. De asemenea, și polițiștii sătmăreni au depistat un transport de țigări de contrabandă în zona Oașului. Țigările, în valoare de 215.253 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, la fel și autovehiculul folosit la activitatea infracțională, iar un sătmărean este cercetat pentru contrabandă.

  Captură  la Satu Mare
  Duminică, 26 iulie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului ilicit cu produse din tutun. Astfel, în jurul orei 18.00, polițiștii de frontieră aflați în misiune pe raza municipiului Satu Mare au observat, pe o stradă din municipiu, un autoturism marca Dacia Logan MCV în care aveau suspiciunea că se află țigări provenite din activități de contrabandă. În momentul în care șoferul deschidea mașina, polițiștii de frontieră i-au solicitat acestuia să se legitimeze și să deschidă și compartimentul de marfă al autoturismului. Cum acesta a refuzat, lucrătorii noștri au deschis autovehiculul, compartimentul de marfă dovedindu-se a fi plin cu colete specifice baxurilor cu țigări.

  Polițiștii de frontieră au transportat mașina la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 8.996 pachete de țigări, provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 105.253 lei. Șoferul mașinii, un sătmărean în vârstă de 37 de ani, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

  Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 7.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor.

  Captură în Oaș
  Vineri, 24 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice cu sprijinul polițiștilor din cadrul Postului de Poliție Comunal Vama, au depistat și oprit în trafic, pe raza localității Orașu Nou, o autoutilitară condusă de către un sătmărean, de 32 de ani.

  În urma verificării autoutilitarei au fost identificate 263 200 de fire țigarete care nu prezentau timbru fiscal. Toate țigările găsite de polițiști au fost ascunse în lăcașuri special amenajate acestui scop, prin construirea de pereți dubli pe părțile laterale ale autoutilitarei.
  În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în cadrul căruia polițiștii au dispus reținerea persoanei de la volan pentru 24 de ore.

  Întreaga cantitate de țigarete, în valoare de aproximativ 110 000 de lei, precum și autoturismul au fost indisponibilizate în vederea confiscării.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunț condoleanțe

  0
  spot_img
  spot_img