More


  Proiect: ,,De la copilărie la adolescență” – Satu Mare – Casa Meșteșugarilor”

  - Advertisement -

  Joi, 28 aprilie, la Casa Meșteșugarilor Satu Mare a avut loc întâlnirea din cadrul proiectului: „De la copilărie la adolescență”, desfășurat de către Compartimentul de Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, în parteneriat cu doamna avocat Minodora Sorian și Cabinetul de Planning Familial Satu Mare.

  Scopul proiectului este prevenirea victimizării minorelor, ca urmare a apariției unei sarcini nedorite și vizează adolescentele aflate în asistență maternală sau în cadrul altui serviciu social, aflat în subordinea D.G.A.S.P.C. Satu Mare.

  Participanți la această întâlnire au fost: doamna avocat Minodora Sorian, reprezentantele D.G.A.S.P.C. Satu Mare, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității și a Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și tinerele împreună cu asistentele lor maternale, aflate pe raza județului Satu Mare.

  Întâlnirea de azi, încheie seria de întâlniri care au abordat subiectul: „Sarcinile nedorite și abuzul sexual”. Aceste întâlniri au avut loc în județul Satu Mare la Tășnad, Carei și Lipău iar în cadrul acestora au participat toate tinerele aflate în asistență maternală precum și asistenții maternali din județ.

  Ce se poate face pentru a preveni sarcinile nedorite și pentru a pune capăt abuzului sexual? Care sunt consecințele unei sarcini nedorite sau a unui abuz? Ce trebuie să facă o tânără ca să nu devină victimă respectiv ce măsuri trebuie să ia dacă ajunge într-o astfel de situație? au fost câteva întrebări la care tinerele au răspuns, pornind de la experiențele trăite de ele, de prieteni sau cunoștințe.

  În cadrul acestui proiect, vor mai avea loc realizarea unor întâlniri similare, cu tinerele și asistentele maternale din județul Satu Mare, în cadrul cărora se va pune accent pe importanța dezvoltării personale a tinerelor, la această vârstă. Acționând ca o echipă, vom contribui la o informare, sensibilizare și conștientizare în rândul tinerelor cu privire la problematica sarcinilor nedorite și a abuzurilor de orice tip și la o îmbunătățire a calității vieții acestora.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img