More


  În județul Satu Mare nu se fac avorturi la cerere în spital, dar se fac în cabinetele private

  - Advertisement -

  Jurnaliștii de la Libertatea.ro au analizat datele furnizate de INSP pentru anul 2021 cu privire la avorturile la cerere realizate în spitalele prublice din țară. Avorturile la cerere sunt legale în România, dacă sarcina nu a trecut de 14 săptămâni, dar o mare parte din spitalele din țară nu le realizează.

  Județul Satu Mare se află printre cele 11 spitale din România în care nu s-a realizat nici un avort la cerere în 2021 și printre cele 10 care nu au realizat nici un avort la cerere nici în primul trimestru al acestui an.

  Cu toate acestea, numărul total de avorturi nu tinde spre zero, cum ar părea, pentru că acestea se realizează fără probleme în cabinetele private ale medicilor, acolo unde femeile care doresc să renunțe la sarcină plătesc bani serioși pentru această procedură. Acest lucru le afectează cel mai mult pe femeile care au o situație financiară precară, acestea văzându-se nevoite să parcurgă sute de kilometri până găsesc un spital public dispus să realizeze întreruperea de sarcină.

  Sursa: Libertatea


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img