More


  Atenție la masa de 1 decembrie! Un român poate consuma pâna la 68 de aditivi alimentari, 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs! La mulți ani, România fără E-uri, zahăr și sare în exces!

  - Advertisement -

  Ziua de 1 Decembrie este un prilej de sărbătoare pentru românii de pretutindeni,  astfel că de pe masă nu vor lipsi preparatele traditionale precum fasole cu cârnați sau poate chiar mici cu muștar.

  Cu toate acestea, chiar și de 1 Decembrie trebuie să fim atenți la ce consumăm, pentru că o simplă masa compusă din: fasole și cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, bacon, pâine, suc tip ceai, bomboane poate ajunge până la 68 de aditivi alimentari (E-uri), 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs.

  Pentru o simplă masă de 1 Decembrie putem consuma până la 68 de aditivi alimentari, cei mai frecvent întâlniți fiind E330, E300 și E950.

  Prin scanarea produselor care compun masa de 1 Decembrie, Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor, dar și explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte.

  Mai mult, prin adăugarea produselor care alcătuiesc masa de 1 Decembrie în lista de produse salvate, avem posibilitatea printr-o simplă bifare a produselor, să aflăm cantitatea TOTALĂ de sare, cantitatea TOTALĂ de zahăr, numărul TOTAL de aditivi alimentari (E-uri), dar și de câte ori se repetă aceștia în produsele selectate.

  De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons, putem seta cantitatea de produs pe care urmează să o consumăm, iar aplicația InfoCons ne va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată.

  În acest context, aplicația InfoCons ne ajută să realizăm meniul pentru masa de 1 Decembrie conform nevoilor și preferințelor noastre de consum.

  Mai departe, pentru același meniu compus anterior din fasole cu cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, bacon, pâine, suc și bomboane, vom consuma până la 164,7 grame de zahăr pentru 100 de grame de produs, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 25 grame de zahăr.

  Meniul de 1 Decembrie poate ajunge până la 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 5 grame de sare pe zi.

  Pentru a nu depăși cantitatea de zahăr și sare recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, Aplicația InfoCons ne ajută să ne setăm preferințele de consum precum cantitatea maximă de zahăr, sare, calorii, numărul maxim de aditivi alimentari, precum și tipul de alergeni pe care ne dorim să îi eviăm în produsele pe care le consumăm.

  Aplicația InfoCons este unicul instrument pentru românii de pretutindeni! Indiferent unde ne aflăm, de 1 decembrie, trebuie să știm ce și cât consumăm! Împreună adoptăm o9atitudine!

  Aplicația InfoCons este disponibilă pentru orice sistem de operare IOS, Android și Huawei.

  „La mulți ani România! La mulți ani românilor! Această urare înseamnă cu adevărat să și trăim mulți ani, iar  pentru a trăi mulți ani, este important să fim sănătoși! Pentru aceasta, trebuie să mâncăm , să cumpărăm și să fim cu adevărat cetățeni europeni care au drepturi. Însă, degeaba avem drepturi, dacă nu ni le exercităm! Mai ales cu ocazia zilei de 1 Decembrie, ar trebui să ne exergităm drepturile, să fim cu adevărat niște consumatori cu atitudine și să cumpărăm citind eticheta, să cumpărăm fără a ne lăsa păcăliți, să achiziționăm servicii corecte și toate acestea se pot realiza simplu, eficient și rapid în parteneriat cu InfoCons! Descarcă Aplicația Gratuită InfoCons și La mulți ani, române!”  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare