More


  Numeroase cazuri de enterocolită în rândul preșcolarilor

  - Advertisement -

  În cursul zilei de 23 noiembrie 2022, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a fost sesizat, printr-o adresă emisă de Școala Profesională „George Coșbuc” Medieșu Aurit, că în cadrul acestei unități de învățământ s-au înregistrat numeroase cazuri de enterocolită în rândul preșcolarilor de la Grădinița cu Program Prelungit și Grădinița cu Program Normal Medieșu Aurit. Mai exact, este vorba despre 7 copii (dintr-un total de 20) la Structura Iojib; 5 copii (dintr-un total de 26) de la Structura Potău; 18 copii (dintr-un total de 140) de la Medieșul Aurit.

  Aceste suspiciuni au fost confirmate și de colaboratorul medical al școlii, Cabinet Medical Coica Dorel, dar și de medicul școlar Basca Reka.

  Conducerea Școlii Profesionale „George Coșbuc” Medieșu Aurit a făcut o sesizare în acest sens la Direcția Sanitar-Veterinară și la Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare. Totodată, Consiliul de administrație al școlii a hotărât suspendarea cursurilor în aceste grupe pâna la data de 5 decembrie 2022. Între timp, se efectuează procedurile de dezinfecție.

  Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare monitorizează cu atenție cazurile mai sus prezentate.

  Vom reveni cu informații după finalizarea anchetei și după ce vor fi furnizate și rezultatele probelor de laborator pentru preșcolarii care se confruntă cu acest virus.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare