Prima zăpadă, primii schiori la Luna Şesluna

Autorităţile judeţene şi cele ale oraşului Negreşti Oaş întreprind toate demersurile necesare ca pârtia de la Luna Şes să poată fi folosită de iubitorii schiului încă din iarna care vine. Din afirmaţiile fostului ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, deputatul Maria Grapini, în scurt timp vor fi alocate sumele necesare pentru finalizarea pârtiei, iar preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mircea Govor, alături de primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca,sunt încrezători că investiţia va fi finalizată până la căderea primei zăpezi.

Pârtie cu zăpadă naturală, în primă fază
Prezentă la Satu Mare, fostul ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a afirmat ieri că în scurt timp vor fi alocate sumele necesare pentru finalizarea pârtiei de la Luna Şes şi că acest lucru se va întâmpla până la căderea primei zăpezi.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor i-a mulţumit acesteia deoarece în urma intervenţiei sale şi prin implicarea vicepremierului Liviu Dragnea, Guvernul Ponta va aloca în cel mai scurt timp fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor de amenajare a pârtiei de schi şi şi-a exprimat convingerea că, odată cu prima zăpadă, la Luna Şes se va schia.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a afirmat, despre această pârtie, că este amenajată în proporţie de 60-70% şi că în scurt timp vor fi scoase din circuitul silvic acele porţiuni de pădure din pârtie pentru finalizarea investiţiei. Preşedintele Consiliului Judeţean a mai adăugat că restul lucrărilor vor fi realizate etapizat.

Şi primarul Aurelia Fedorca doreşte darea în folosinţă a pârtiei de la Luna Şes în iarna care vine. “După ce am reuşit să încheiem o tranzacţie judiciară cu firma constructoare care execută lucrările la pârtia de schi, sperăm ca aceasta să fie finalizată până la toamnă. În următoarea perioadă urmează să reluăm lucrările la clădirile administrative şi să finalizăm amenajarea pârtiei de schi, iar când vine prima zăpadă să putem schia”, a mai spus Aurelia Fedorca, care a mai adăugat că pentru aceste obiective mai sunt necesari încă circa 2,5 milioane de euro.

Pregătiri pentru licitaţia terenurilor din “zona zero”
Edilul şef al oraşului Negreşti Oaş a mai adăugat că în prezent este pregătită licitaţia pentru vânzarea celor mai importante terenuri de la Luna Şes. “Vrem să aducem la cunoştinţa celor interesaţi că în scurt timp va fi organizată licitaţia pentru terenurile din “zona zero” a staţiunii, acolo unde pot fi construite pensiuni, hoteluri şi tot ce are legătură cu activitatea turistică. Mai sunt alte câteva sute de terenuri care vor putea fi cumpărate pentru case de vacanţă”, a mai afirmat Fedorca.

Consiliul Local Negreşti Oaş a fixat preţurile maximale de pornire pentru licitaţiile celor 17 parcele de teren a câte 20-30 ari, aşezate de o parte şi de alta a drumului de acces la pârtia de schi, între schitul “Sfântul Arhidiacon Ştefan” şi baza pârtiei. Aceste parcele vor fi vândute prin licitaţie deschisă, fiind deja finalizate documentaţiile necesare. La licitaţie se poate înscrie absolut oricine cu condiţia ca, după achiziţionarea terenurilor, să respecte destinaţia acestora. Înscrierile se pot face la Biroul de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Negreşti Oaş, unde pot fi obţinute şi relaţii suplimentare.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts