More


  Primul imobil din Zalău a intrat în proces de reabilitare termică

  - Advertisement -

  În total, în Zalău sunt semnate 11 contracte de reabilitare termică, vizând 25 de blocuri
  Lira Cristal, cu 5 scări și peste 150 de apartamente, este primul bloc din municipiul Zalău care a obținut finanțare europeană pentru reabilitare termică. Valoarea totală a proiectului este de 3,2 milioane de lei.
  „Reabilitarea termică în acest sistem, pe lângă faptul că beneficiază de o garanție a lucrărilor de trei ani, cuprinde mai multe lucrări, nu doar placarea cu polistiren. De exemplu, se înlocuiește tâmplăria, terasele și subsolurile vor fi izolate, între etaje va fi pusă vată minerală. Toate lucrările vor fi supervizate de dirigintele de șantier”, a declarat primarul Zalăului, Radu Căpîlnașiu. 
  El a mai spus că în urma acestor proiecte centrul municipiului va avea „o altă față”, iar în perioada următoare Primăria va depune încă două cereri de finanțare nerambursabilă pentru alte zece blocuri din municipiu. Acestea vor fi ultimele pentru că se încheie programul de finanțare.
  În total, în Zalău sunt semnate 11 contracte de reabilitare termică, vizând 25 de blocuri, în principal din zona centrală a municipiului. Numărul blocurilor beneficiare ar putea ajunge la 37, dacă vor fi aprobate alte două cereri de finanţare ce vor fi depuse în perioada imediat următoare. Contribuţia care le revine locatarilor va fi achitată în mai multe rate şi se situează în jurul valorii de 4.000 de lei pentru un apartament.
  Primarul Căpîlnaşiu a menţionat că perioada în care locatarii vor putea plăti această sumă va fi calculată în funcţie de veniturile acestora, fiind de circa de un an, maxim doi, în cazul unor situaţii deosebite. Edilul a subliniat că lucrările vor fi executate cu materiale corespunzătoare şi vor avea o garanţie de trei ani.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img