More


  Spectacol total pe traseul de la Luna Șes

  - Advertisement -

  raliu-2

  Într-un cadru natural deosebit , pe un traseu impecabil și pe o vreme deosebită, cei 35 de participanți au oferit un spectacol deosebit la prima ediție a Raliului de Viteză pe Traseu Montan de la Luna Șes. Traseul extrem de dificil i-a pus serios la treabă pe piloți, serpentinele punându-le serios bolizii la treabă. Spre deliciul publicului prezent în număr neașteptat de mare nu au lipsit nici ieșirile spectaculoase în decor ori derapajele la virajele strânse.

  “Toata saptamana premergatoare raliului dar si dupa terminarea raliului ploaia de vara a pus stapanire pe plaiurile Negrestiului dar Dumnezeu a vrut ca sâmbătă, pe parcursul Cupei VTM Luna Şes, sa fie vreme insorita si cei 35 de piloti participanţi sa-si arate maiestria sofatului pe un asfalt impecabil” a spus la final principalul organizator, directorul ACR Satu Mare, David Seletye.
  Am avut parte de cinci urcări: o recunoaștere, două antrenamente cronometrate și două manșe cronometrate. Aceasta cupă a fost organizată de Clubul Sportiv Auto Karting Rider’s Satu Mare, ACR Sucursala Satu Mare, Consiliul Judetean Satu Mare și de Primaria orașului Negresti-Oaș în colaborare cu Serviciul Poliției Rutiere Satu Mare, Jandarmeria Satu Mare și ISU Somes Satu Mare- departament Negresti Oaș.

  La prima ediţie concurentii au fost impartiti in mai multe clase si grupe după cum urmează:
  Juniori:
  Clasa JUN – fara delimitare in functie de capacitate cilindrica (pana la 2000 cm3 )
  Debutanți:
  Clasa 1 – pănă la 1400 cm3
  Clasa 2 – 1400 cm3 – 1600 cm3
  Clasa 3 – 1600 cm3 – 2000 cm3
  Clasa 4 – peste 2000 cm3
  Licentiați:
  Clasa 5 – până la 1600 cm3
  Clasa 6 – 1600 cm3 – 2000 cm3
  Clasa 7 – peste 2000 cm3
  Piloții profesioniști și debutanți au sosit din mai multe localități: Baia Mare, Gherla, Livada, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Zalău, Negrești Oaș,Sânmartin, Vișeu de Jos, Satu Mare și din Debrecen-Ungaria.

  Dintre sătmăreni, Iocsak Leontin (13 ani) și Alex Balogh au terminat pe locurile doi și trei la juniori. Majer Richard și Mihai Vezendan la clasa 2 au încheiat tot pe doi și trei iar Kui Ferenc a încheiat pe trei la clasa 7.

  ”Un traseu extraordinar. M-am simțit deosebit aici și la anul cu siguranță voi fi mai pregătit. E diferență mare între Campionatul de Rally Sprint și cel de VTM, cu mașina mea nu pot emite pretenții prea mari față de profesioniștii din circuit. La anul cu siguranță vom avea aici o etapă din Campionatul Național de VTM”, a spus Majer Richard.

  Chiar dacă Ovidiu Pașca s-a dovedit a fi cel mai bun pilot și a și câștigat clasa Open, cel mai aplaudat concurent s-a dovedit a fi băimăreanul David Tarța. La cei 12 ani ai săi a câștigat la clasa juniori și a reușit cu Suzuki-ul său timpi mai buni decât jumătate dintre seniorii prezenți la Luna Șes!

  ”De la șase ani tata m-a așezat la volan și încet de la karting am ajuns la raliu. Mă simt minunat la volan, traseul aici mi-a pus ceva probleme dar până la urmă a ieșit bine. Vin cu drag la Satu Mare unde mai particip și la Campionatul de Rally Sprint”, ne-a spus cel mai tânăr participant de la Raliul de la Luna Șes.

  Un amplu reportaj de la acest eveniment precum și declarațiile participanților și organizatorilor veți putea urmări în această seară în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

  Câştigătorii Cupei Luna Şes VTM 2014 pe clase:
  Clasa Juniori: locul 1. Tarta David 12 ani (Baia Mare, Suzuki Swift) : locul 2. Iocsak Leontin 13 ani (Livada, Suzuki); locul 3. Balogh Alex 16 ani (Satu Mare, Peugeot).
  Clasa 1 – neconstituit
  Clasa 2 – 1. Ciobotea Liviu (Cluj Napoca, Honda CRX); 2. Majer Richard (Satu Mare, Honda); 3. Vezendan Mihai (Satu Mare, Honda)
  Clasa 3 – 1. Pop Tomi ( Baia Mare, Honda Civic); 2.Bob Florin (Gherla, Renault Clio) 3. Havrilla Peter (Baia Mare, Opel Astra)
  Clasa 4 – 1. Pasca Ovidiu (Baia Mare, Mitsubishi Lancer); 2.Kovács Lorand (Baia Mare, Audi A3) : 3. Szabó Róbert (Zalau, Mazda RX8)
  Clasa 5 – neconstituit
  Clasa 6 – neconstituit
  Clasa 7 – 1. Uram Andrei (Oradea, Mazda 323F), 2. Tirpe Ioan ( Oradea, BMW); 3. Kui Ferenc (Satu Mare, Honda)
  OPEN – 1. Pasca Ovidiu (Baia Mare, Mitsubishi Lancer); 2. Uram Andrei (Oradea, Mazda 323F) : 3. Tirpe Ioan ( Oradea, BMW);
  Au mai fost premiati urmatorii concurenti: Ciulean Alex (Baia Mare), Gindeli Balázs (Debrecen, Ungaria)

  Fiecare castigator a primit pe langa cupe, diplome, medalii si sampania binemeritata.

  Organizatorii multumesc sponsorilor: CONSILIUL JUDETEAN SATU MARE, PRIMARIA ORASULUI NEGRESTI – OAŞ, INTER BROKER de ASIGURARI, MILAN SRL, MEDIA PRINT, ALIBABA TRANS, Cabinet Medical Dr. Coica Dorel.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img