More


  Cu o victorie mergem la Paris!

  =

  gardos

  Derby-ul grupei F se joacă în această seară de la ora 21.45 pe Naţional Arena. România întâlneşte Irlanda de Nord iar un eventual succes ar asigura în proporţie de 90% calificarea tricolorilor la EURO 2016 ce va avea loc în Franţa.

  Victoria ne duce la 10 puncte şi pe primul loc în clasament, în condiţiile în care n-am jucat încă împotriva outsiderilor din Feroe.

  “Tricolorii” pot simplifica, în această seară, algoritmul calificării. Cu o victorie, scot 10 puncte, toate împotriva echipelor cu şanse (Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord). N-am jucat încă împotriva Insulelor Feroe, ceea ce ar însemna, în mod normal, încă 6 puncte.

  De cîte puncte mai avem nevoie? Dacă batem azi şi în “dubla” cu Feroe, ar mai fi necesare în jur de 4-5 puncte pentru o clasare pe locul 2. De exemplu, în preliminariile CE 2012, trupele clasate pe locul 2 în grupe echilibrate, ca a noastră, se roteau în jurul acestui număr de puncte (Irlanda 21, Estonia 16, Bosnia 20, Croaţia 22). Nu e o misiune imposibilă, avînd în vedere că jucăm acasă atît cu Grecia, cît şi cu Finlanda.

  – Scenariul ideal: Noi batem, Ungaria şi Finlanda fac egal, vor avea 5 puncte fiecare. Jumătate din cele strînse de noi! Destul de greu să mai pierdem unul dintre primele locuri.

  – Dacă facem egal, situaţia se complică. Iar o înfrîngere ne aruncă la 5 puncte în spatele Irlandei de Nord, ceea ce ne duce automat în lupta pentru locul 2!

  Gardoş şi Bicfalvi rezerve
  Convocat în premieră la Naţionala mare, careianul Eric Bicfalvi va fi doar rezervă în partida cu nord-irlandezii. Şi sătmăreanul Florin Gardoş va începe meciul pe banca de rezerve , tata Puiu preferând se pare un cuplu de fundaşi centrali format din Grigore şi Chiricheş.

  Nu s-a schimbat mare lucru la naţională. Sistemul de joc presupunem că va fi la fel, jucătorii sînt cam cei care au venit şi pînă acum. Nu va fi un meci uşor. Irlanda de Nord este o echipă determinată”, a spus Florin Gardoş într-o conferinţă de presă.

  Partida dintre România şi Irlanda de Nord din preliminariile pentru Campionatul European din 2016 va fi azi, de la ora 21:45, în direct pe TVR 1.

  Formaţia probabilă: Tătăruşanui-Papp, Chiricheş, Grigore, Sepsi-Pintilii, Hoban-Torje Chipciu, Sânmărtean-Keşeru.
  Celelalte meciuri din grupa F, unde se află şi România:
  Grecia – Insulele Feroe
  Ungaria – Finlanda
  România – Irlanda de Nord

  Următorul meci oficial al naţionalei României va avea loc abia la 29 martie 2015, cînd “tricolorii” vor întîlni pe Arena Naţională selecţionata Insulelor Feroe.

  Clasament Grupa F:
  1. Irlanda de Nord 6-1 g 9 p.
  2. România 4-1 7
  3. Ungaria 3-3 4
  4. Finlanda 4-4 4
  5. Grecia 1-4 1
  6. Insule Feroe 1-6 0  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img