More  O firmă din Arad distribuie merele școlarilor din Sălaj

  Valoarea contractului este de aproape 120.000 de lei, plus TVA

  Elevii sălăjeni beneficiari ai programului „Fructe în şcoli” vor primi merele de la o societate comercială din județul Arad, aceasta fiind declarată câştigătoarea celei de-a doua licitaţii organizate de către Consiliul Judeţean Sălaj după ce contractul cu SC Pomicola SRL Zalău a fost reziliat.

  Potrivit Consiliului Județean Sălaj, contractul a fost semnat în data de 12 martie şi va intra în vigoare în  data de 25 martie 2014. SC Zad Tiara SRL Arad va asigura mere proaspete timp de 35 de zile din acest an şcolar, pentru 13.633 de elevi din Zalău, Hereclean, Crişeni, Coşeiu, Mirşid, Sărmăşag, Bocşa, Şamşud, Bobota, Chieşd, Carastelec, Măierişte, Sânmihaiu Almaşului, Treznea, Buciumi, Românaşi, Agrij, Hida, Dragu, Zimbor, Cuzăplac, Almaşu, Fildu de Jos, Cehu Silvaniei, Sălăţig, Benesat, Dobrin, Jibou, Someş Odorhei, Năpradea, Surduc, Creaca, Bălan, Cristolţ şi Gîrbou. Valoarea contractului este de aproape 120.000 de lei, plus TVA.

  De menționat faptul că în data de 22 ianuarie, Consiliul Juețean Sălaj a reziliat contractul încheiat cu SC Pomicola SRL Zalău, societatea fiind cea care a solicitat întreruperea relaţiilor contractuale din cauza problemelor existente la depozitul pe care îl deţine în Hereclean. Firma asigura fructe proaspete în cinci din cele opt zone în care a fost împărţit judeţul. Livrarea merelor a fost reluată după câteva zile în urma negocierii directe dintre autorităţile judeţene şi firmele de profil.

  Până la finalizarea licitaţiei publice, activitatea de furnizare a merelor în respectivele şcoli a fost preluată de către SC Zad Tiara Arad, care asigura fructele în trei din zonele Sălajului. Societatea a câştigat, mai apoi, licitaţia, în defavoarea SC Media Pop Art SRL Turda, devenind unic furnizor de mere în judeţ. Agentul economic arădean a câştigat şi anul trecut licitaţia organizată în acest sens de Consiliul Judetean Sălaj.

  Programul „Mere în şcoli” se află în cel de-al treilea an de derulare şi vizează 20.897 de beneficiari.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE