More

  Copiii de la Grădiniţa “Dumbrava Minunată”, poliţişti pentru o zi

  copii

  Preşcolarii de la Grupa mare a Grădiniţei “Dumbrava Minunată”, educatori Florica Dobran şi Nicoleta Gale, au fost invitaţi ieri dimineaţă la o activitate de educaţie rutieră desfăşurată în teren, în cadrul proiectului Poliţist Junior. Reprezentanţii Poliţiei, inspectorul Felicia Hrihorişan, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti din cadrul Biroului Rutier Satu Mare, le-au prezentat copiilor principalele reguli de circulaţie pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni pentru a preveni implicarea preşcolarilor în evenimente rutiere.

  Întâlnirea a avut loc la o trecere de pietoni aflată în apropierea grădiniţei, informaţiile teoretice fiind apoi completate de demonstraţii practice. Copiii au traversat strada împreună cu poliţiştii şi educatoarele, fiind corectaţi atunci când au greşit şi încurajaţi atunci când au dovedit spirit de observaţie şi comportament adecvat în trafic.

  Fiecare copil a avut apoi ocazia de a îmbrăca uniforma de Poliţist Junior şi de a ajuta adevăraţii poliţişti să dirijeze circulaţia rutieră, reuşind astfel să înţeleagă mai bine rolul poliţistului rutier în stradă.Acţiunea s-a dovedit benefică şi atractivă pentru copii, aceştia reuşind să-şi ducă la bun sfârşit misiunea de Poliţişti Juniori.
  Proiectul Poliţist Junior se află la a treia ediţie în acest an, fiind realizat de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare în parteneriat cu Fundaţia Maria şi parteneri media. Activităţile vor continua în perioada următoare, până la sfârşitul anului şcolar.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE