More

    Comisarul Chiş, amicul liberalilor sălbatici

    adrian-bucurestean

    Noi amănunte ies la iveală în privinţa modului în care unul din liderii PNL Carei, Adrian Bucureştean, director al ANIF Satu Mare, le-a dat de mâncat şi de băut poliţiştilor şi jandarmilor la o staţie de pompare aparţinând instituţiei pe care o conduce, taman în pragul alegerilor europarlamentare. Comandantul Poliţiei Carei, comisarul Radu Chiş, devenit extrem de apropiat de liberali în ultima perioadă, a contribuit din plin la mobilizarea purtătorilor de uniformă la chermeza organizată de directorul liberal Bucureştean. Prefectura Satu Mare a intrat pe fir, prefectul Avram dispunând verificarea condiţiilor în care s-a desfăşurat cheful electoral organizat pentru funcţionari cu statut special ai statului român, într-o staţie de pompare care aparţine tot statului român.

    Campanie sălbatică a liberalilor careieni
    Gazeta de Nord-Vest a arătat în numărul de ieri că unii membri ai Organizaţiei Municipale PNL Carei se dedau la tot felul de ilegalităţi în această campanie electorală. Unul dintre liderii locali, respectiv Adrian Bucureştean, numit de USL director al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), filiala Satu Mare, a făcut un chef monstru în plină campanie electorală cu majoritatea poliţiştilor şi jandarmilor din Carei, probabil pentru a-i fideliza pe aceştia în perspectiva alegerilor europarlamentare de duminică, 25 mai. Aceeaşi persoană a avut mai multe întâlniri de taină cu lideri ai lumii interlope din Carei, ocazie cu care s-a pus la cale, cel mai probabil, mobilizarea la urne a marii mase de romi în favoarea PNL. Pe de altă parte, bannerele contracandidaţilor au fost distruse de către simpatizanţi ai liberalilor careieni. Este vorba de un banner al Alianţei PSD-UNPR-PC tăiat duminica trecută în satul Ianculeşti, la doar o jumătate de oră după ce a fost postat în mod legal. Social-democraţii sunt siguri că drumurile duc tot către liberalii careieni. De altfel, legătura nu este nici foarte greu de făcut, în lumina ploii de afişe liberale abătute asupra copacilor şi stâlpilor din satul Ianculeşti.

    Comisarul Chiş, chelnerul liberalilor
    Cheful organizat de directorul Adrian Bucureştean cu majoritatea poliţiştilor şi jandarmilor din Carei a avut loc la staţia de pompare de la Berveni. Cu alte cuvinte, într-o locaţie aparţinând instituţiei publice pe care Bucureştean o conduce temporar, chiar dacă e liberal. La mobilizarea masivă a poliţiştilor şi jandarmilor şi-a adus aportul comandantul Poliţiei Carei, comisarul şef Radu Chiş, un vechi amic al senatorului declarat incompatibil Marian Valer. După ce i-a încetat detaşarea de şase luni la Poliţia Şimleul Silvaniei, comisarul şef Radu Chiş s-a apropiat foarte mult de liberalii careieni, sperând că astfel îşi va păstra mai mult timp funcţia vremelnică. O dovadă cât se poate de clară că şefului Poliţiei Carei îi place să se căciulească. A făcut-o în faţa ţărăniştilor, în faţa pedeliştilor, a senatorului Marian, iar acum în faţa liberalilor, uimindu-i pe toţi cu veleităţile sale de chelner, care are grijă tot timpul să umple paharul politicienilor care îl mai bagă în seamă. Marea sa specialitate este peştele gătit la o cabană aparţinând unui mare agricultor zgârcit şi chel, care a reuşit performanţa de a fura un lac întreg fără să păţească nimic. Simţindu-se protejat de liberali precum Adrian Bucureştean, comisarul şef Radu Chiş îşi permite să ameninţe diverşi membri careieni ai PSD că le va face felul, înscenându-le tot felul de infracţiuni. Probabil că se pricepe la astfel de escrocherii, dar acestea nu sunt compatibile cu statutul său de poliţist. La fel de incompatibilă este şi furnizarea către senatorul Marian a diverse informaţii “compromiţătoare” despre politicieni şi oameni de afaceri din zona Careiului.

    radu-chis

    Prefectura a dispus verificări
    Prefectura Satu Mare a demarat verificări în cazul chefului cu poliţişti şi jandarmi organizat la staţia din Berveni a ANIF Satu Mare. “Ca urmare a apariţiei în presa locală din 23 mai 2014 a unor informaţii cu referire la faptul că într-un spaţiu aparţinând ANIF filiala Satu Mare s-ar fi desfăşurat un eveniment care ar putea fi catalogat drept unul electoral, la care au participat şi angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, s-a autosesizat şi a solicitat Corpului de Control din Instituţia Prefectului să efectueze verificările de rigoare. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut lămuriri în scris de la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, cea a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, respectiv conducerea ANIF, cu privire la situaţia sesizată. Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, a solicitat să se ia măsurile legale care se impun”, se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Satu Mare. Nu ar strica faptul ca Instituţia Prefectului să verifice puţin şi modul în care au fost concesionate canalele din judeţ unei asociaţii de profil în spatele căreia stă şoferul directorului ANIF, Adrian Bucureştean. S-ar putea să fie o coincidenţă de nume cu celălalt Adrian Bucureştean, care se vorbeşte că ar fi preşedinte onorific al asociaţiei concesionare. În plus, nu ar strica şi ca instituţiile abilitate să facă o serie de verificări şi la Poliţia Carei. Nu de alta, dar sub comanda comisarului şef Chiş, care este prea ocupat să satisfacă cerinţele amicilor săi politici, performanţele Poliţiei Carei sunt tot mai scăzute.

    Gheorghe Ciobanu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE