Gyenes pe 30, Butuza se retrage

mani-dakar

Pilotul chilian Pablo Quintanilla (KTM) și-a adjudecat etapa a opta a Raliului raid Dakar 2015, la secțiunea moto, desfășurată luni, între Uyuni (Bolivia) și Iquique (Chile), în timp ce românul Emanuel Gyenes (KTM) s-a clasat pe locul 30.

Quintanilla a fost cronometrat cu timpul de 2 h 56 min 19 sec pe distanța de 416 km (lungimea totală a probei fiind de 808 km), devansându-i pe spaniolul Juan Pedrero Garcia (Yamaha), cu 11 secunde, și pe slovacul Stefan Svitko (KTM), cu 12 secunde, australianul Toby Price (KTM), cu 41 secunde, spanioloaica Laia Sanz Pla-Giribert (Honda), cu 2 min 36 sec, etc. Gyenes s-a clasat pe locul 30, la 47 min 19 sec.

Din păcate celălalt român din concurs, Marcel Butuza (KTM) a abandonat în etapa a opta a Raliului raid Dakar 2015 din cauza problemelor tehnice. De altfel etapa a 8-a a fost cea mai dificilă ea fiind întreruptă la km 378 din cauza unei ploi torenţiale fiind reluată pe un traseu extrem de greu.

Butuza (49 ani) ocupa locul 60 în clasamentul general la moto după etapa a 7-a.

”A fost foarte greu în Salar de Uyuni din pricina apei și a sării. Am pierdut foarte mult timp pentru că după câteva zeci de km, motorul pur și simplu s-a oprit. Mai mulți rideri care au același model de motocicletă cu al meu, KTM 450 Rally Replica 2012, au fost nevoiți și ei să se oprească. Cred că am stat peste 20 de minute ca să aștept să se răcească motorul. Din pricina sării depuse pe radiator nu mai ajungea suficient aer la motor. Acum sunt în Iquique și marți avem deja ultima zi din Atacama, apoi miercuri revenim în Argentina. Îmi pare foarte rău că din pricina problemelor tehnice Marcel nu a mai ajuns astăzi la finiș, speram să urcăm amândoi pe podiumul de sosire din Buenos Aires”, a declarat Mani.

În clasamentul general, lider este acum spaniolul Marc Coma (KTM), deținătorul titlului, cu timpul cumulat de 28 h 51 min 12 sec, Mani Gyenes a urcat pe locul 25, la 04 h 22 min 13 sec de lider.

Etapa a 9-a, Iquique-Calama, a programat ieri o specială de 450 km, plus două legături de 51 km și 37 km. Emanuel Gyenes a terminat această etapă scurtă pe poziţia a 28.

Azi, în etapa a 10-a, competitorii vor pleca de la Calama spre Cachi pe o specială de 371 km, cu 385 km de legătură.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...