More

    Topografii îngreunează inventarierea terenurilor

    invent

    Deşi 80% din terenurile din judeţ au fost inventariate de către comisiile locale instituite din ordinul prefectului pe baza Legii 165/2013, mai sunt zone în care procesul se derulează lent din cauza neimplicării topografilor de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. În plus, diferitele autorităţi locale colaborează greu unele cu altele, la nivel de comisii.

    Prefectul Eugeniu Avram a chemat ieri la o şedinţă de lucru factorii de decizie implicaţi în comisiile locale pentru inventarierea terenurilor. “V-am chemat pe toţi aici pentru a afla care sunt dificultăţile cu care vă confruntaţi şi dacă aveţi nevoie de sprijin din partea instituţiei prefectului pentru a putea realiza mai repede inventarierea”, a declarat prefectul la şedinţa de ieri. “Nu este vorba de a da vina pe cineva pentru că nu aţi terminat situaţia până acum, ci despre a identifica problemele care vă ţin pe loc şi să le găsim împreună o rezolvare, sunt aici să vă ajut ca totul să devină mai operativ”, a mai adăugat Eugeniu Avram.
    Şeful Serviciului Juridic al Instituţiei Prefectului, Cosmin Dorle, a subliniat faptul că nu este posibil ca unităţile administrativ-teritoriale să nu se ajute reciproc şi să nu îşi furnizeze unele altora informaţia cu privire la punerile în posesie a terenurile în timp util. Secretarii comisiilor au fost asiguraţi că vor primi din partea Instituţiei Prefectului tot suportul de care au nevoie, inclusiv cel tehnic pentru a putea finaliza cât mai repede situaţia terenurilor agricole, cu sau fără investiţii, aflate în domeniul public sau privat al statului sau, după caz, al unităţii administrativ-teritoriale, care pot face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate pe fiecare unitate administrativ-teritorială în parte.

    Silvia Spanciu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE